LAPIDARIS – Ahol az emlékeid örökké élnek
2021. 09. 30.

Őrizd meg elhunyt szeretteid életének történetét a jövő generációi számára. Személyes emlékekből élettörténet. A Lapidaris egy biztonságos hely, ahol az emlékeidet megőrizheted az utókornak. Az emlékoldalra feltöltött fényképek, videók és történetek elmondják mindazt, amit szavakkal lehetetlen. Családoddal összegyűjtött fotók és emlékek megmutatják elhunyt hozzátartozód rendkívüli életét.

 

 

A Lapidaris egyik fő küldetése az emlékek megőrzése a következő generációknak. A képek, videók olyan történeteket mesélnek el, amik révén a múlt kézzelfogható közelségbe kerülhet. Bár nem ismertük személyesen egyes felmenőinket, így mégis lehetőségünk nyílik többet megtudni róluk, a gyökereinkről. Természetesen elhunyt szeretteink a szívünkben élnek tovább, de későbbi leszármazottaink úgy ismerhetik meg Őket és csodálatos életüket, ha ezeket az emlékeket átadjuk Nekik. A későbbi generációk ezáltal megismerhetik felmenőiket, a család történetét és így egyetlen emlék sem kopik meg. Előfordul, hogy későn kezdenek a fiatalok érdeklődni a családjuk története után, amikor már nincsen kivel elmeséltetni ezeket a felbecsülhetetlen értékkel bíró történeteket. Erre is kitűnő megoldást jelenthet a Lapidaris innovatív rendszere, hiszen az összegyűjtött emlékeket, legyen azok képek, videók, vagy dokumentumok, emlékiratok fel tudjuk tölteni az emlékoldalra, ahol későbbiekben hozzáfér az egész család.

Másik gyakori probléma az emlékek megőrzésében a kitolódott gyermekvállalás, hiszen így a legfiatalabb családtagoknak már nem maradnak éles emlékeik a dédszülőkről, nagyszülőkről. Az újabb generációk szívesebben használják a telefonjukat, számítógépüket, így közelebbinek fogják érezni magukhoz ezt az időtálló emlékőrzési módot. Ráadásul a digitális technikának köszönhetően ezek az adatok sokkal nagyobb biztonságban vannak, mint a papír alapú fényképek, videószallagok.

A temetők sokkal személyesebbé válnak, a nyughelyek már nem csak neveket, évszámokat és egy képet mutatnak meg azokból a nagyszerű emberekből, akik ott nyugszanak, hanem az egész életüket elmesélik. A Halottak Napja és a temető látogatás teljesen új értelmet nyerhet ezáltal, érzelmes, boldog emlékeket segítenek felidézni és örömkönnyeket fognak szemünkbe csalni a családi történetek. Őrizzük meg majdani leszármazottainknak a régi fényképeket, videókat és ezeket digitalizáljuk.

A síron lévő Lapidaris kő szintén az emlékezést hivatott segíteni, akár távoli ismerősök, rokonok a temetőbe látogatva láthatnak szerettükről olyan képet, ami addig ismeretlen volt számukra. A Lapidaris Kő a világhírű Hollóházi Porcelán Manufaktúrában készül. A Lapidaris Kő sírhelyre helyezhető és egy NFC chipet tartalmaz, mely interaktívvá teszi a síremléket. Méltó emlékek állítása közösen. Okos eszközről könnyedén szerkeszthető online emlékoldal. Szeretteiddel együtt hozzátok létre az idővonal eseményeit, töltsetek fel fotókat, videókat és kedves történeteket. A családi emlékek biztonságban vannak. Okostelefonodat a Lapidaris Kőhöz érintve azonnal megnyílik az elhunyt személyes online emlékoldala. A GPS helymeghatározásnak köszönhetően gyorsan és pontosan megtalálhatóak a sírhelyek. Egy okostelefon segítségével a legrövidebb úton a keresett emlékhelyhez juthatsz. A Lapidaris követ bármely nyughelyre fel lehet helyezni és okostelefon segítségével leolvasható. Egy nyughelyre elegendő egy követ tennünk, mert hat (de ez igény szerint bővíthető) szerettünk emlékeit, életük történetét is képes elraktározni. Az emlékoldal könnyedén aktiválható és szerkeszthető a családnak. A Lapidaris rendszert úgy alkottuk meg, hogy az emlékoldal bárhonnan hozzáférhető lehessen.

Gondoskodjunk utódaink emlékéről, segítsünk nekik, hogy megismerhessék a gyökereiket!

 

Elérhetőségek:

https://lapidaris.com/hu/

E-mail: info@lapidaris.com

 

 

 

 

ügyfélfogadás
Hétfő:8:00 - 12:00; 13:00 - 16:00
Kedd:8:00 - 12:00; 13:00 - 16:00
Szerda:8:00 - 12:00; 13:00 - 16:00
Csütörtök:8:00 - 12:00; 13:00 - 16:00
Péntek:8:00 - 12:00
munkatársaink
Fodor Géza
ügyvezető
Vajas Beáta
ügyintéző-adminisztrátor
0630/635-5853
írjon nekünk!

Nyírpazony Településüzemeltetési Kft
4531 Nyírpazony, Széchenyi u. 17.
nyitva: H-SZ, 8:00-19.00
©2018-2024 nyirpazonykft.hu | adatkezelési tájékoztató
powered byForweb - Weboldal készítés